‘Gelderland loves to move’

This page is about the program ‘Gelderland loves to move’ that is being organised by the Municipality of Nijmegen in collaboration with the Province of Gelderland. This program will take place in the run-up to the EuroGames 2022. Because of this, the page focusses on the Dutch (regional) target groups and stakeholders who are willing to organise a part of the program.

For this reason, this page is only available in Dutch. Want more info in English about the program? Ask us! info@eurogames2022.eu

#Love to Move!

Gemeente Nijmegen & Provincie Gelderland:
Sporten en bewegen geeft mensen van jong tot oud plezier, voldoening en beleving. Ook levert sport en bewegen een belangrijke bijdrage aan gezondheid en sociaal welzijn. Leeftijd, lichamelijke of geestelijk gezondheid, etnische achtergrond, religie, seksuele geaardheid, gender of sociale positie zouden er niet toe moeten doen. Iedereen moet op zijn of haar manier een leven lang kunnen sporten en bewegen. Dat is de ambitie die we hebben voor Gelderland! Graag zetten we gezamenlijk stappen op de goede weg naar inclusief sporten. Dat is één van de redenen dat we trots zijn op de EuroGames die in Nijmegen plaatsvinden. Met de EuroGames willen we met z’n allen sporten en bewegen nóg toegankelijker maken.

In aanloop naar dit evenement brengen we daarom het thema inclusief sporten via onder andere side-events volop onder de aandacht. Want als je in vrijheid kunt zijn wie je bent, dan straalt het (sport)plezier op iedereen af!

We willen sportclubs in Gelderland de mogelijkheid geven om inclusief te zijn. Daarom bieden we een menukaart met mogelijkheden aan om aan de slag te gaan met inclusief sporten en bewegen.

VANAF MAANDAG 11 OKTOBER: PLANT JOUW REGENBOOGVLAG-ACTIE!

Het Gelderland Loves to Move programma lanceert op maandag 11 oktober tijdens de landelijke Coming Out Day de ‘plant-jouw-regenboogvlag’ actie. Dat wil zeggen: zoveel mogelijk regenboogvlaggen aan de vlaggenmasten van sportclubs. Én sportclubs kunnen vanaf deze dag GRATIS een regenboogvlag aanvragen. Doen jullie ook mee?

Klik hier voor de Menukaart!
De focus ligt daarbij op senioren, migranten en LHBTI. Beleidsmakers, sportaanbieders en iedereen die een steentje wil bijdragen kan met dit aanbod aan de slag!

En download deze hieronder:

Stimuleringsbudget en spelregels “Gelderland in beweging
Download hieronder het document met informatie én de spelregels om gebruik te maken van de stimuleringsbudgetten.

Spelregels Stimuleringsbudget

Aanvragen stimuleringsbudget
Download hieronder het aanvraagformulier om subsidie te ontvangen voor activiteiten, vul het formulier in en verstuur per e-mail naar: gelderland@johnblankensteinfoundation.nl.