1 jaar ‘Gelderland loves to move’! 17 mei 2021 – 17 mei 2022

Aanvragen is niet meer mogelijk vanuit het GLTM-programma. Het programma liep tot 1 oktober. Bedankt voor alle mooie aanvragen.

This page concerns the program ‘Gelderland Loves To Move’ that is being organized by the Municipality of Nijmegen in collaboration with the Province of Gelderland. The program will take place in the run-up to the EuroGames 2022. Because of this, the page focusses on the Dutch (regional) target groups and stakeholders who are willing to organise a part of the program.

For this reason, this page is only available in Dutch. If you want more information about the program in English? Ask us! info@eurogames2022.eu

1 jaar Gelderland Love to Move!

Op 17 mei 2021 werd het programma Gelderland Love to Move officieel gelanceerd. 365 dagen later delen we met veel plezier én met trots de resultaten in het afgelopen jaar. Speciaal voor dit moment is een PDF samengesteld met de resultaten, foto’s en successen. Download deze hieronder:

Download de PDF ‘1 jaar Gelderland Love to Move!’

#Love to Move!

Gemeente Nijmegen & Provincie Gelderland:
Sporten en bewegen geeft mensen van jong tot oud plezier, voldoening en beleving. Ook levert sport en bewegen een belangrijke bijdrage aan gezondheid en sociaal welzijn. Leeftijd, lichamelijke of geestelijk gezondheid, etnische achtergrond, religie, seksuele geaardheid, gender of sociale positie zouden er niet toe moeten doen. Iedereen moet op zijn of haar manier een leven lang kunnen sporten en bewegen. Dat is de ambitie die we hebben voor Gelderland! Graag zetten we gezamenlijk stappen op de goede weg naar inclusief sporten. Dat is één van de redenen dat we trots zijn op de EuroGames die in Nijmegen plaatsvinden. Met de EuroGames willen we met z’n allen sporten en bewegen nóg toegankelijker maken.

In aanloop naar dit evenement brengen we daarom het thema inclusief sporten via onder andere side-events volop onder de aandacht. Want als je in vrijheid kunt zijn wie je bent, dan straalt het (sport)plezier op iedereen af!

We willen sportclubs in Gelderland de mogelijkheid geven om inclusief te zijn. Daarom bieden we een menukaart met mogelijkheden aan om aan de slag te gaan met inclusief sporten en bewegen. Je hoeft het dus niet alleen te doen. Dit is jullie kans hierbij hulp te krijgen. Te denken valt aan ondersteuning (op proces én inhoud) om een workshop, sportcafé, pubquiz of prikkelende voorstelling te organiseren aangaande inclusie, diversiteit en/of discriminatie.

Ook is het mogelijk om een stimuleringsbudget voor een activiteit (zoals een toernooi) aan te vragen, met thema inclusiviteit, in aanloop naar de Eurogames2022.  Een aanvraag kun je indienen via het aanvraagformulier. Ook kun je via deze weg zelf een initiatief indienen (los van de menukaart).

Bekijk ter inspiratie onderstaand ingevuld aanvraagformulier en een voorbeeldvideo hoe een aanvraag doen in zijn werk gaat. Het is heel eenvoudig.

Ingevuld aanvraagformulier

Klik hier voor de Menukaart!
De focus ligt daarbij op senioren, migranten en LHBTI. Beleidsmakers, sportaanbieders en iedereen die een steentje wil bijdragen kan met dit aanbod aan de slag!

En download deze hieronder:

Stimuleringsbudget en spelregels “Gelderland in beweging
Download hieronder het document met informatie én de spelregels om gebruik te maken van de stimuleringsbudgetten.

Spelregels Stimuleringsbudget

Aanvragen stimuleringsbudget
Download hieronder het aanvraagformulier om subsidie te ontvangen voor activiteiten, vul het formulier in en verstuur per e-mail naar: gelderland@johnblankensteinfoundation.nl.

PLANT JOUW REGENBOOGVLAG-ACTIE!

Het Gelderland Loves to Move programma lanceerde op maandag 11 oktober tijdens de landelijke Coming Out Day de ‘plant-jouw-regenboogvlag’ actie. Dat wil zeggen: zoveel mogelijk regenboogvlaggen aan de vlaggenmasten van sportclubs. Én sportclubs konden vanaf deze dag GRATIS een regenboogvlag aanvragen. Op de kaart hieronder de sportclubs en organisaties die één of meerdere vlaggen hebben aangevraagd.

Wegens succes kunnen er geen gratis regenboogvlaggen meer worden aangevraagd! Geweldig natuurlijk, maar we willen meer! Als sportclub nog geen regenboogvlag? Bestel hem dan alsnog en laat die vlag tot minimaal de EuroGames2022 wapperen! Bestellen kan heel simpel online via bijvoorbeeld de Dokkumer Vlaggencentrale. Zij doneren 5% van iedere verkochte vlag aan COC Nederland! ⬇
Dokkumer Vlaggencentrale

Campagne ‘Wees Welkom in de Sport’

Helaas voelt niet iedereen zich welkom in de sport. Alleen zijn sportaanbieders zich hier vaak niet van bewust. En dat is een gemiste kans want juist zij kunnen drempels wegnemen en ervoor zorgen dat iedereen binnen hun club, vereniging of organisatie met plezier kan sporten en bewegen. De campagne ‘Ik heb het in me, zie jij het ook’ daagt sportaanbieders uit het gesprek op gang te brengen over de waarde van een inclusieve en gastvrije sportomgeving.

Doe de inclusiecheck

https://www.weeswelkomindesport.nl